Serverlokaal koelen

Snelle interventies
Een binnenklimaat op maat
Eén aanspreekpunt voor alles

Een serverlokaal koelen is essentieel om de kans op storingen te verkleinen. Idealiter houdt u de temperatuur in het serverlokaal zo constant mogelijk en vermijdt u grote temperatuurschommelingen. Voor het koelen van uw serverlokaal kunt u rekenen op Vanpraet in Lebbeke, met meer dan 40 jaar ervaring in koelings- en verwarmingsoplossingen.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op

Hoe kunt u een serverlokaal koelen?

Servers en netwerkapparatuur trekken lucht aan en blazen op hun beurt warme lucht uit het apparaat. Daarnaast spelen ook de buitentemperatuur en de isolatiewaarde van de ruimte mee bij de temperatuur in de serverruimte. Om de isolatie te regelen in deze ruimte kunt u bijvoorbeeld gebruikmaken van sandwichpanelen, verkrijgbaar bij ons zusterbedrijf Proleco. Zonder koelen zal de temperatuur in het serverlokaal als snel te hoog oplopen wat voor storingen kan zorgen. Het koelen van een serverlokaal kan met behulp van actieve ventilatie. De warme lucht die vrijkomt uit de servers en netwerkapparatuur wordt op die manier uit de ruimte gezogen en naar buiten geblazen. In de meeste gevallen is deze manier de meest energiezuinige om een serverlokaal te koelen. Ook met behulp van een airco-installatie kunt u echter een serverruimte koelen. We zijn 24/7 bereikbaar voor het onderhoud van uw apparatuur en zijn er dus snel bij indien er een herstelling of dergelijke nodig is.

Maak gebruik van onze expertise

Welke ventilator het meest geschikt is voor het koelen van uw serverlokaal hangt af van bepaalde factoren, zoals de grootte van het lokaal en het aantal servers. Neem telefonisch contact met ons op via het nummer 052 / 40 99 15 zodat we u verder kunnen helpen in uw zoektocht naar de juiste ventilatoren. Ook voor een koelinstallatie kunt u op ons rekenen, aangezien we al meer dan 40 jaar ervaring hebben in koeloplossingen.

© VANPRAET 2023